Skip to main content

Vässa din digitala intervju

Vi har aldrig tidigare haft så många digitala intervjuer som nu. Och kanske är det en trend som är här för att stanna i vår övrigt digitaliserade tillvaro. Se då till att bli riktigt bra på att nå fram på bästa sätt. Här kommer 5 tips på hur du kan vässa din digitala intervju.

 1. Titta in i kameran
  En en klassiker i dessa dagar – du är van att titta på personen du pratar med och därför tittar du på din skärm. Gör inte det! Du vet att det är viktigt med ögonkontakt och detsamma gäller i digitala intervjuer och möten. Kolla in i kameran när du pratar. Det kan kännas lite lustigt men för den som du pratar med ser det ut som att du håller ögonkontakten – och det ger ett mycket bättre intryck.

 2. Testa din utrustning i förväg
  Teknikstrul… Försök att undvika det genom att i förväg kontrollera att du kan ansluta till mötet att kamera, ljud och mikrofon fungerar. Behöver vi säga att du alltid ska ha din kamera påslagen vid en digital intervju?

 3. Välj en bra plats
  Det kan verka självklart men det är viktigt att planera för att kunna sitta i en ostörd miljö för att undvika diverse störningsmoment som kan inträffa under intervjun. Välj plats med omsorg och se till att det finns bra nätuppkoppling på platsen.

 4. Dress for success
  Loungewear må vara trendigt 2021 och den slitna tröjan som du brukar ha på dig när du jobbar hemifrån är jätteskön. Men kläderna du har på dig påverkar inte bara hur mottagaren uppfattar dig utan även hur du uppfattar dig själv och presterar. Gör ingen skillnad på klädvalet inför en intervju på plats eller en digital intervju.

 5. Öva på att ”gå igenom linsen”
  Känns det stelt och obekvämt med digitala möten? Känner du att du inte riktigt kan vara dig själv? Öva! Övning ger färdighet och i detta fall handlar det dessutom om en vanesak. Sätt på kameran och boka in möten, after works eller vilken pratstund som helst så kommer du snabbt bli bättre på att gå igenom linsen.  

Lycka till med dina digitala intervjuer!