Skip to main content

Välkommen till oss Clara

Vi är så glada att få välkomna Clara Andersson till oss på AS&B Executive. Clara har precis tagit emot sitt examensbevis från programmet Human Resources på LIU och är heltaggad på att hjälpa ledare och ägare att utveckla sina organisationer genom hennes roll som researcher.

- Jag är verkligen tacksam över att få den här chansen. Jag välkomnades av ett fantastiskt team som mottog mig med öppna armar och som gav mig ett stort förtorende från start. Det är en helt ny värld som har öppnat sig och jag ser fram emot att få lära mig mer om rekryteringsprocessen, intevjutekniker och testverktyg som används för att säkerställa att det blir rätt matchning.
Grunden i min roll som researcher handlar om att identifiera och kontakta lämpliga kandidater för den aktuella rekryteringen. Kandidater som inte aktivt själva söker nya utmaningar och som inte ens vet om att tjänsten finns. Då får jag möjligheten att beskriva det specifika uppdraget, framhålla möjligheter och nya utmaningar samt svara på eventuella frågor. Det är alltid lika kul när personen jag kontaktade avslutar rekryteringsprocessen med ett påskrivet anställningsavtal.

Oavsett sin nytagna examen så är inte Clara helt novis i rekryteringssammanhang då hon under studietiden arbetade på Stångåstaden med rekrytering av sommarjobbare.

- Det här var ju en helt annan typ av rekrytering än vad jag får chansen att lära mig nu men där fick jag lära mig utläsa vilken person som kan tänka passa bäst till en tjänst utifrån urvalsfrågor, kortare videoklipp och intervjuer. Under arbetet insåg jag hur komplext, men viktigt, det är att hitta just rätt person för tjänsten och då hur svårt arbetet måste vara när tjänsten i sig är mer komplicerad. AS&B Executive, med de 1000-tals chefs- och specialistrekryteringar som de genomfört under alla år som de har varit verksamma, känns som det perfekta stället att lära sig hur man hanterar denna svåra utmaning. 

Så till dig som läser detta inlägg, lägg till mig på LinkedIn eller kontakta mig på 0706-181156 alt. clara.andersson@asb-executive så kanske jag har en ny spännande utmaning till dig!

#tacksam #taggad

Varmt välkommen till oss Clara!