• Nyheter
  • Världens 9 bästa arbetsgivare 2020

Världens 9 bästa arbetsgivare 2020

Tech-jättarna dominerar på listan över världens bästa arbetsgivare 2020. Det är tidskriften Forbes som i samarbete med undersökningsföretaget Statista för fjärde året i rad rankat de bästa arbetsgivarna i världen, genom att samla in data från 160 000 hel- och deltidsanställda medarbetare i 58 länder, inom organisationer som verkar i flera olika nationer eller regioner.

Undersökningen har vägt samman de tillfrågades vilja att rekommendera sin arbetsgivare till vänner och familj, samt hur pass nöjda de är med organisationens hantering av covid 19-krisen, dess jämställdhetsarbete, sociala ansvarstagande, rekryteringsarbete och ekonomiska fotavtryck bland annat.

Bland Sverige-baserade bolag på listan, som i sitt slutliga skick består av 750 bolag i 45 länder, hamnar Volvo Group högst på en 21:a plats. Därefter följer Ikea på plats 31.

Världens bästa arbetsgivare 2020

1. Samsung (Sydkorea).

2. Amazon (USA)

3. IBM (USA)

4. Microsoft (USA)

5. LG (Sydkorea)

6. Apple (USA)

7. Adobe (USA)

8. Alphabet (USA)

9. Siemens (Tyskland)

 

Här hittar du den kompletta listan över Världens bästa arbetsgivare 2020

 

facebook icon linkendin icon

AS&B Executive etablerades år 2002. Vår vision är att vara den självklara partnern vid framgångsrik kompetensförsörjning av exekutiva befattningar och specialister inom såväl offenlig som privat sektor. Inom AS&B Executive har vi fokus på rekrytering, Executive Search, interimslösningar, fördjupade personbedömningar och ledarutveckling. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Telefon: 013-24 49 80
Mailinfo@asb-executive.se

Läs om vår personuppgiftspolicy

 HRK 2018 Soliditetslogga AAA

 

Sigillet är utfärdat av kreditupplysningsföretaget AB Syna www.syna.se