Rekryterar och utvecklar framgångsrika chefer, ledare och kvalificerade specialister.

Välkommen att kontakta oss

  • Hyr en interimschef / interim konsult

     

    Interim konsult

Interim konsult till er tjänst

Har ni tillfälligt behov av en chefs- eller specialistroll som säkerställer framdrift och avlastastar organisationen under en tidsbegränsad period? Vi hjälper er att hitta rätt interimskonsult för er verksamhet.

Vi har ett stort antal interimskonsulter med specialistkompetens i vårt nätverk som är tillgängliga för uppdrag.

Rörlighet och anpassningsförmåga har blivit nyckelfaktorer för företagens överlevnad, både vad gäller personaltäckning och kompetensförsörjning. Interimslösningar är en tillfällig och tidsbegränsad lösning som erbjuder strategisk kompetens för att vidmakthålla, utveckla eller förändra verksamheter. Det är en effektiv lösning för att snabbt få in kvalificerad kompetens i företaget.

"Jag älskar utmaningar, och att arbeta med interimsuppdrag passar mig perfekt! Målet är att gå in och avlasta arbetet för ledningsgruppen, men framför allt att underlätta för den nye chefen att komma in i arbetet. Det är ett bra sätt att använda min mångåriga chefserfarenhet på"

- Anita, en av våra Interimschefer

Vid sidan av erfarenhet och sakkunskap anlitar vi enbart effektiva personer som håller en hög professionell standard, har hög integritet och följer alla riktlinjer för engagemanget, naturligtvis även avseende sekretess. En interimskonsult har en tuff uppgift. De ska snabbt sätta sig in i de förutsättningar som gäller för uppdraget, framgångsrikt leda verksamheten och många gånger också genomföra vad andra inte lyckats med. För att vara säkra på att målen för insatsen uppfylls är vi mycket noggranna vid urvalet av de interimskonsulter vi väljer att engagera. Väl dokumenterad kompetens, personlighet och erfarenhet är självklarheter för att kunna matcha rätt interimskonsult till respektive uppdrag. Våra interimskonsulter genomgår kompetens-, personlighets- och begåvningstester. Vi gör juridisk och ekonomisk bakgrundskontroll, ett flertal intervjuer, samt verifierar att de varit framgångsrika i tidigare uppdrag. Allt i syfte att säkerställa deras lämplighet och förmåga att leverera en interim management tjänst som gör skillnad för er.

Vår långa historia med rekrytering av chefer och specialister har gett oss möjlighet att bygga upp ett stort nätverk av högpresterande interimschefer. Våra interimchefer är erfarna ledare som med kort varsel kan gå in i organisationer som befinner sig i utmanande situationer. Alltid med en hands-on approach. Vid sidan av erfarenhet och sakkunskap anlitar vi enbart effektiva personer som håller en hög professionell standard, har hög integritet och följer alla våra riktlinjer för engagemanget. Naturligtvis även avseende total sekretess.

 

Lär känna några av våra interimskonsulter

Målsättning

Målsättning

Att ha ett tydligt syfte och en tydlig målsättning med uppdraget är viktigt för att kunna nå bästa möjliga resultat på ett kostnadseffektivt sätt. Dessutom att bestämma tidsplan, eventuella avgränsningar, hänsynstagningar och kanske vilka andra resurser som kommer krävas för uppdraget.

Framgångsfaktorer

Framgångsfaktorer

Vad krävs för att genomföra uppdraget? Vilken kompetens, personlighet, erfarenhet och handlingskraft behövs? Behöver insatsen förberedas genom anpassning av organisation, processer, lokaler eller på något annat vis? Krävs heltid eller räcker det med en begränsad insats över längre tid?

Här får ni några exempel på vad våra interimskonsulter genomför eller har genomfört för olika interimsuppdrag:

 

Peter

HR Chef

Ann-Kristin

CFO

Maria

CFO

Anders

VD

Sven-Inge

Ekonomichef

Anita

Enhetschef

Cecilia

Stabschef

Sara

Chefsstöd

Johan

VD/Försäljningschef

Andreas

Ekonom

Att arbeta som interimskonsult

Att arbeta som Interimskonsult är ofta ett medvetet val. Du har en gedigen karriär bakom dig, antingen som specialist eller i en högre chefsposition, ibland en kombination av båda delarna. Som interimskonslut du ofta in i verksamheter där din kunskap och erfarenhet är avgörande och där tidshorisonten är kort. Du förväntas redan från första dagen ta stort ansvar och egna initiativ. Din förmåga att kommunicera och vara lyhörd kommer prövas. Det gäller även din förmåga att analysera, dra slutsatser, fatta och genomdriva beslut. Rollen som interimskonsult är stimulerande och utmanande, den ställer också höga krav på leveransförmåga och egen drivkraft.

"Det är självklart viktigt att man är medveten om sina styrkor avseende kompetens och ledarskap. Men för oss är det lika viktigt att våra interimschefer är medvetna om sina utvecklingsområden och begränsningar. Detta för att kunna erbjuda en interimstjänst där introduktions- och uppstartstid blir så smidig som möjligt" 

- Mikael Jacobsson, interimsansvarig AS&B Executive


Intresserad att arbeta som Interimskonsult?

Merparten av våra uppdrag är inte publikt annonserade, därför ser vi gärna att du registrerar ditt CV och kontaktuppgifter hos oss. Allt för att du inte ska missa framtida möjligheter till uppdrag.

ANSÖK OM INTERIMSUPPDRAG HÄR

Har du frågor om våra interimstjänster?

Ring, maila eller använd nedanstående formulär så hörs vi av inom kort.

Fyll i ditt namn!

Fyll i din epostadress

Fyll i ditt telefonnummer,

Please let us know your message.

Captcha fel

Jag ser fram emot att talas vid.

Har du frågor om våra interimstjänster? Kontakta då vår interimsspecialist Mikael Jacobsson.

 

 

facebook icon linkendin icon

AS&B Executive etablerades år 2002. Vår vision är att vara den självklara partnern vid framgångsrik kompetensförsörjning av exekutiva befattningar och specialister inom såväl offenlig som privat sektor. Inom AS&B Executive har vi fokus på rekrytering, Executive Search, interimslösningar, fördjupade personbedömningar och ledarutveckling. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Telefon: 013-24 49 80
Mailinfo@asb-executive.se

Läs om vår personuppgiftspolicy

 HRK 2021 Soliditetslogga AAA

 

Sigillet är utfärdat av kreditupplysningsföretaget AB Syna www.syna.se